Het zegt veel over de staat van wearables als het feit dat Apple wellicht de wijzerplaat van de Apple Watch gaat opengooien voor derde partijen. Waar het eerder alleen was voorbehouden aan speciale partners zoals Disney en Nike werd er nu nieuwe code in de tools gevonden die er op wijst dat straks ook wijzerplaten van derden ondersteund worden.

Eerder was dat niet mogelijk en mocht je als derde partij alleen zogenaamde complicaties toevoegen, kleine toevoegingen die je bovenop één van de standaard wijzerplaten mocht leggen. Het is een typisch voorbeeld van Apple die de deur dicht houdt voor eigen creativiteit van gebruikers en andere partijen, vermoedelijk in een poging om te zorgen dat de Apple Watch er altijd classy uitziet. De verandering van de code wil dus ook nog niet eens met zekerheid zeggen of dit wel gaat gebeuren: het is alleen maar een referentie naar andermans wijzerplaten.

Powered by WPeMatico