Na het doorslaande succes van de NES en SNES Mini kon het niet uitblijven. Na de ietwat mindere C64 Mini komt er nu ook een Sega Megadrive Mini. Dat zou een stuk beter moeten worden, want de catalogus van goede games uit die generatie is meer dan voldoende om een gaaf apparaatje te maken en in tegenstelling tot de al beschikbare ‘neppe’ Mini Megadrives dit keer in samenwerking met Sega.

Het belangrijkste is natuurlijk wat er aan spellen bij zit. Dat is nog niet helemaal duidelijk, want de aankondiging in Japan was eigenlijk niet veel meer dan aangeven dat het ding er komt, in eerste instantie ook alleen in Japan. De rechtenkwesties als het gaat om oudere games liggen vaak wat gecompliceerd, omdat veel van de uitgevers van toen niet meer bestaan en je dan ingewikkeld moet gaan doen om de rechten voor een game te krijgen.

In Japan is dat wat makkelijker, dus dat betekent dat de consumenten daar zeer zeker een hele gave line-up gaan krijgen, niet in de laatste plaats omdat Sega Japan toch ook een hele hoop van de klassiekers op de console heeft gemaakt.

Powered by WPeMatico