Reddit, Dropbox, Quora, Gusto, Airbnb. Zomaar even een greep uit de bekende tech start-ups die onder de vleugels van Y Combinator groot zijn geworden. Y Combinator kun je zien als een katalysator. Je hebt een idee en dat wil je uitbouwen tot iets groots. Y Combinator zorgt ervoor dat je de juiste paden bewandelt, geeft advies en zorgt voor een netwerk. Het team – onder bezielde leiding van onder meer oprichters Paul Graham en Robert Morris – helpt je met het sluiten van deals met banken, zoekt naar financieringen en brainstormt mee over welke mensen je aan zou kunnen nemen. Wilde jij ook net voor jezelf beginnen? Lees dan nog even verder.

Maak iets wat mensen willen

Y Combinator helpt je door de eerste fasen heen bij het oprichten van een nieuw bedrijf. Ze tillen je feitelijk op tot een moment waar je zelf je broek op kunt houden. Tot het punt waar je genoeg verdient om ook op grotere schaal geld te verdienen. Een start-up heeft de potentie in zich wereldwijd klanten te bedienen en kan in een paar jaar uitgroeien tot een miljardenbedrijf. Grondfilosofie daarbij van Y Combinator? Maak iets wat mensen willen!

Y-combinator-1

Powered by WPeMatico