Aangezien we nog steeds geen heuse Amazon site hebben in Nederland (die halve Duitse telt niet) is dit misschien wel interessant: het online warenhuis heeft de mobiele app flink aangepast om de ervaring van internationaal bestellen prettiger te maken.

Je kunt Amazon nu in vijf talen bekijken (Nederlands zit er verrassend genoeg niet bij) en prijzen kunnen in elke valuta worden getoond. Allemaal niet spannend voor ons, want dat hebben we op de Duitse website ook al.

Douanekosten

Wel leuk is dat je straks de artikelen kunt filteren om alleen dat te zien wat ook naar Nederland verstuurd kan en mag worden. De prijzen worden daarbij ook duidelijker, want de verzendkosten en zelfs een eventuele schatting van de douanekosten worden getoond in de app. Dat is allemaal te vinden onder de ‘country and language’-optie in het menu van de app.

Dat biedt wel perspectieven, want nu dat je zeker kunt weten dat wat je te zien krijgt in de app ook naar Nederland te versturen is weet je waar je aan toe bent. De keuze is werkelijk reuze bij het Amerikaanse Amazon en dus kun je even lekker de app induiken om te gaan shoppen. Het kan wel echt alleen in de app, want de desktopversie van de winkel is nog niet aangepast.

[Afbeeldingen © Nicola – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico