Jurre is vijftien, zit in 4 vwo en is ethical hacker. Hij heeft al op jonge leeftijd leren programmeren en zet deze kennis nu in om zijn middelbare school digitaal veiliger te maken. Deloitte maakte een mini-documentaire over Jurre om anderen te laten zien hoe je als ethical hacker je competenties op een juiste en verantwoorde manier inzet.

Waar Jurre bijvoorbeeld achter kwam, is dat de nieuwe schoolkluisjes heel gemakkelijk te hacken zijn en hij ze allemaal tegelijkertijd kon openen. Dit digitale lek heeft hij vervolgens gemeld aan de schooldirecteur en samen zijn zij op zoek gegaan naar een oplossing.

Documentaire

Daarnaast bevestigt deze documentaire het belang van investeren in jong, technisch talent: helemaal in het licht van de recente berichtgeving over het tekort aan technisch personeel. De zes minuten durende documentaire kun je hieronder bekijken:

Powered by WPeMatico