In het kader van de voortdurende inspanningen op het gebied van recycling introduceert Apple nu Daisy, een nieuwe robot die iPhones nog efficiënter kan demonteren om waardevolle materialen terug te winnen.

De nieuwe recyclerobot

Daisy, de nieuwste demontagerobot van Apple, is de efficiëntste manier om meer waardevolle materialen uit iPhone terug te winnen. In de ontwikkeling van de robot zitten jaren van onderzoek. Er is revolutionaire technologie in verwerkt op basis van wat Apple heeft geleerd van de eerste demontagerobot Liam, die in 2016 werd gelanceerd. Daisy bevat deels dezelfde onderdelen als Liam en kan negen iPhone-versies demonteren en de hoogwaardige onderdelen sorteren voor recycling. Daisy kan tot 200 iPhones per uur demonteren en hun onderdelen verwijderen en sorteren, zodat Apple waardevolle materialen kan terugwinnen die de mogelijkheden van traditionele recyclingbedrijven te boven gaan. En de kwaliteit van het resultaat is hoger dan voorheen.

Daisy_Sorting_Table_Drop

Powered by WPeMatico