Op 2 februari werd de eerste miniatuur hyperspectrale camera ter wereld de ruimte in gelanceerd. Nu heeft HyperScout, ontwikkeld door een internationaal consortium onder leiding van het Nederlandse bedrijf cosine, haar eerste beelden vastgelegd. Dit zijn de eerste serieuze aardobservatiefoto’s gemaakt vanaf een heel kleine satelliet.

HyperScout

De HyperScout werd gelanceerd vanuit het Jiuquan Satellite Launch Center in China. Als eerste ter wereld slaagde het Nederlandse bedrijf cosine erin om samen met haar partners deze geminiaturiseerde ruimtecamera te ontwikkelen, die dienstdoet op een satelliet van slechts 30 cm lang, 20 cm breed en 10 cm hoog.

En ruim 2 maanden verder blijkt de lancering een succes te zijn: HyperScout heeft haar eerste beelden gemaakt.

Hyperscout foto Cuba
Hyperscout foto van Cuba

Powered by WPeMatico