Het begint een beetje een herhalingsoefening te worden, maar YouTube ligt weer onder vuur omdat ze reclames van bekende merken als Adidas, Netflix, Under Armour, Cisco, Facebook, Amazon en Amerikaanse regeringsinstanties laten zien bij video’s met Nationalistische, Nazistische, propaganda- en zelfs pedofiele boodschappen.

Het laat zien dat YouTube’s geplande verbetering van de selectie van video’s nog niet het beoogde resultaat heeft opgeleverd. Na het gedoe rondom kindervideo’s die ongepaste content lieten zien met adverteerders er langs blijft het probleem bestaan.

Adverteerders zijn logischerwijs niet blij met deze problemen, want YouTube is één van hun grootste markten, met een groot gedeelte van hun vaak jongere doelgroep actief op de site. Er wordt elke dag een miljard uur aan video bekeken door over een miljard gebruikers, dus dat zijn heel veel advertenties. Een woordvoerder van de videosite beloofde – alweer – beterschap, maar waarom blijft dit gebeuren?

Powered by WPeMatico