De geruchten over de nieuwe iPhones in september beginnen weer op gang te komen en dit jaar zijn die verrassend: nadat Apple vorig jaar met de iPhone X de duurste iPhone ooit uit heeft gebracht, lijken ze dit jaar voor de budget-klanten uit te gaan pakken. Verschillende bronnen uit het analisten- en journalistenkamp lijken het er over eens dat er eind dit jaar een iPhone gelanceerd gaat worden die niet duurder dan 550-650 dollar gaat zijn.

Krijg je daar ook een uitgekleed model voor? Geenszins, zo zeggen de bronnen. Volgens alles zou de smartphone ook gewoon een randloos scherm krijgen en ook gezichtsherkenning via het veilige Face ID zou op de featurelijst staan. Maar hoe doet Apple dat zo dan goedkoop? Dat is niet helemaal duidelijk, maar wel is het zo dat de telefoon een LCD-scherm gaat krijgen in plaats van het (dure) OLED-scherm dat in de iPhone X zit.

Dat zou iets te maken kunnen hebben met de OLED-trubbles die Apple lijkt te hebben. Ze hadden zich tot LG gewend om schermen te maken, maar die krijgen de aantallen die Apple nodig heeft niet geproduceerd, waardoor Apple (alweer) naar Samsung moet gaan voor OLED-schermen. Dat drukt de winst, want doordat Samsung de enige is die een beetje kan leveren zoals Apple wil kunnen ze slecht onderhandelen over de prijs.

nieuwe-iphones-2018

Powered by WPeMatico