Translink gaat voorlopig stoppen met het project om met je mobiel in te checken in het openbaar vervoer. Dat ging midden vorig jaar van start, maar er zijn nog veel te veel problemen met het systeem om het verder uit te gaan rollen, zo zegt het bedrijf tegen het AD. De mensen die mededen kunnen nog tot 15 juni niet meer met hun mobiele telefoon betalen in het OV.

Het OV-chip mobiel project was uiteindelijk ook maar een hele beperkte test, want slechts 8000 reizigers deden mee. De grootste problemen zaten in het opzetten van het systeem. Er moesten niet minder dan negen verschillende systemen aan te pas komen om één betaling te doen. Voordat proefpersonen het systeem werkend hadden op hun telefoons moesten er verschillende apps en wallets geïnstalleerd worden en testbetalingen worden gedaan om het systeem te activeren.

Een landelijke uitrol zal worden gebaseerd op een andere, nieuwere onderliggende techniek, omdat gebleken is dat de huidige techniek niet geavanceerd genoeg is voor grootschalig gebruik.

– Translink

Powered by WPeMatico