In 1898 was er de start van de allereerste internationale race voor automobielen en motoren. Vandaag 120 jaar later neemt Peugeot opnieuw deel aan de rit van Parijs naar Amsterdam, met een Type 56 uit 1904. Zo werd gisteren bekend gemaakt door Xavier Peugeot. Dat doen ze overigens als enige merk dat ook aan de race in 1898 deelnam.

De Peugeot Type 56 is daarmee een van de meest opvallende auto’s aan de start van de driedaagse rally voor vooroorlogse automobielen, georganiseerd door Classic Events en ter gelegenheid van het gelijktijdig samenvallen van het 120 jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club. De start is in Chantilly nabij Parijs en de finish in Haarzuilens.

Type 56

Het model is afkomstig uit het museum met de fabriekscollectie in Sochaux, waar Xavier Peugeot, topman van de PSA Group, sinds 2009 directeur van is. De Type 56, gebouwd in 1904, was zijn tijd ver vooruit. Hij beschikt over een 0,8 liter, ééncilinder motor en heeft twee zitrijen. Ook toen had Peugeot al aandacht voor duurzaamheid: de Type 56 wist een prijs te bemachtigen vanwege zijn lage brandstofverbruik van slechts 5,3 liter op 100 kilometer.

Type56_1904_musee_1

Powered by WPeMatico