Als je niet zeker weet of je stoned, gaar, high of anderszins in hogere sferen bent na het inhaleren of eten van welke vorm van THC dan ook, dan ben je vast stoned. Als je het echter, zeg maar, een beetje, eh, beter wilt weten is daar inmiddels ook een app voor. Die werd gepresenteerd door wetenschappers van de Universiteit van Chicago op de Emerging Biology-conferentie in Californië.

De app, die heel toepasselijk “Am I Stoned” heet, is gemaakt door Elisa Pabon en Harriet de Wit en laat gebruikers een aantal taken uitvoeren die testen op geheugen, reactievermogen en aandachtsspanne. Vrijwilligers die mededen aan de test die verbonden was aan de app slikten een pil met daarin 0, 7,5 of 15 milligram aan THC (het actieve bestanddeel van wiet en hasj) en na twee uur mochten ze aan de slag met de iPhone- en computer-app.

gn6en9qivr9d5ejm68w4
Beeld: University of Washington

Powered by WPeMatico