Virtual reality is heel leuk, maar je mist op een gegeven moment toch iets van gevoel. Als je Ready Player One hebt gezien weet je wat de droom is: in een virtuele wereld zitten waar je ook alles kunt voelen wat er gebeurt, of in elk geval zo veel voelen als je wilt. Er zijn verschillende partijen bezig om die technologie te maken, maar dat gaat nog langzaam. Disney Research is er ook mee bezig en hun Force Jacket is een prototype dat veelbelovend is.

De meeste systemen die gebruik maken van haptic feedback (wat zoveel betekent als fysieke terugkoppeling) werken met motortjes, vergelijkbaar met de rumble-motoren die in game-controllers zoals die van de Nintendo Switch zitten. Die worden dan in handschoenen, laarzen of zelfs in full-body pakken gezet en zo krijg je dan de juiste feedback voor wat je doet of je aangedaan wordt.

Powered by WPeMatico