Microsoft heeft vlak voor het weekend de nieuwe April Update voor Windows 10 gedropt en daar zitten best een aantal leuke features in. We wisten er al deels van, maar als je niet kunt wachten op de nieuwe functies kun je de update nu al beginnen te downloaden met de Windows Update Tool. Doe je dat niet, dan komen er vanaf 8 mei meldingen dat het tijd wordt om te upgraden.

Wat zit er allemaal in?

De grootste nieuwe functie is Timeline. Die laat je tot 30 dagen terug gaan in al je acties, zodat je bestanden kunt terughalen en zelfs kunt zien wat je er wanneer mee gedaan hebt. Zie het als een specifiek te gebruiken Time Machine zoals OSX dat ook heeft. Heel handig! Het werkt zelfs samen met de mobiele apps van Microsoft, dus als je Edge gebruikt op je Android of iOS-apparaat (ok, die kans is klein) dan kun je daar hetzelfde doen en duiken al die acties ook op in de Timeline op je desktop.

timeline
Timeline geeft alles grafisch weer. Beeld: Microsoft

Powered by WPeMatico