De Gmail-app is flink veranderd sinds deze week, met allerlei welkome nieuwe functies zoals het meteen bekijken van bijlagen zonder door mails te moeten scrollen, e-mails ‘snoozen’, herinneringen voor followups en mails waar je zelf nog op moet reageren, het makkelijk kunnen opzeggen van nieuwsbrieven vanuit de app en het instellen van notificatie-voorkeuren. Veel van die opties zaten net zoals bij Smart Reply ook al in Google Inbox, trouwens, maar nu krijgt iedereen de mogelijkheid om daar van te genieten.

Allemaal erg fijn, maar daar hoort voor mobiele apparaten ook een hele nieuwe app bij: Tasks. Waar de to-do functionaliteit van Tasks in de desktopversie van de nieuwe Gmail ook al aangepast en verbeterd is wordt die functionaliteit nu ook voor mobiele gebruikers mogelijk gemaakt, maar dus wel in een aparte app. Als je trouwens nog niks ziet in Gmail kun je even op het tandwiel klikken en zien of de optie ‘probeer de nieuwe Gmail’ al beschikbaar is. Zoals dat gaat met Google is die nog niet voor iedereen meteen beschikbaar, want wij konden hem zelf ook nog niet bekijken.

Much To Do

Op de desktop zit tasks niet langer verstopt in een venstertje dat je apart moest oproepen, maar standaard aan de rechterkant van het scherm. Je kunt daar nu ook mails aan toevoegen en vanuit Gmail is het ook mogelijk om losse taken toe te voegen aan de app. Het voordeel wordt groter als je verder ook gebruik maakt van Google Agenda, want daarin worden (net zoals in Gmail) de taken gesynchroniseerd, zodat je op elk moment kunt zien wat je nog te doen staat.

In de mobiele apps is dat ook zo, maar je moet natuurlijk wel overal met dezelfde account ingelogd zijn. Dat maakt Tasks een prima – zij het best wel simpele – toevoeging voor iedereen die al helemaal in het Google ecosysteem zitten. Hopelijk gaat Google op termijn wel ook meer features toevoegen, zoals het delen van taken met andere mensen in je omgeving of in elk geval voor mensen binnen je bedrijf binnen de professionele G Suite. Je kunt de app gratis downloaden voor Android en iOS.

Powered by WPeMatico