Disndag middag voor pers, en in de avond voor genodigden was er in Nederland de premiere van Marvel’s nieuwste blockbuster, Avengers: Infinity War. In de vernieuwde IMAX zaal van Pathé Arena. En zonder iets te verklappen (ook wij houden niet van spoilers) kunnen we je wel vertellen dat de film een groot spektakel is. De volle 155 minuten zit je geboeid te kijken. De hype rondom Avengers: Infinity War is groot, en met een reden: nog nooit werden er zo veel helden uit het Marvel-universum bij elkaar getrokken om de aarde, nee het universum, te verdedigen tegen de ultieme bad guy: Thanos.

Marvel-films

We zouden kunnen zeggen dat je de film ook kunt waarderen als je de voorgaande Marvel-films niet hebt gezien, maar dat is niet echt het geval. Als je de onderlinge verhoudingen die alle karakters hebben niet in elk geval op basaal niveau begrijpt, zal je zeker een gedeelte van de twee-en-een-half-uur die de film duurt spenderen met vragen zitten. Wie zijn dat, waar zijn ze, wat doen ze daar en waarom iedereen ruzie maakt over een paar edelstenen die de grote man met zijn rare kin per se wil hebben.

Thanos-glove
Thanos

Powered by WPeMatico