Met een elektrische auto op vakantie gaan, dat zien een hoop mensen helemaal niet zitten. Want je moet natuurlijk steeds weer stoppen om je auto op te laden en de actieradius van elektrische auto’s is nog steeds beperkt tot een paar honderd kilometer. Dus met een elektrische auto van Nederland naar Australië rijden is op papier helemaal een onhaalbare zaak. Zeker wanneer je dat ook nog eens zonder geld wilt doen. Maar toch is er iemand die aan deze reis begonnen is: van Nederland naar Australië rijden in een auto, zonder geld en zonder een tankstation te bezoeken. De Nederlander Wiebe Wakker begon op 15 maart 2016 aan deze reis en is inmiddels al aangekomen in Oost-Timor.

Plug Me In

Het idee om deze reis te maken was in eerste instantie een afstudeerproject, maar inmiddels is het al veel meer dan dat. Het project draagt de naam Plug Me In Omdat Wakker geen geld op zak heeft is hij tijdens zijn reis afhankelijk van de goedheid van mensen die hij tegenkomt. Onbekenden bieden hem een slaapplek, een maaltijd of stroom om zijn auto weer op te laden. En dat het met de goedheid van de mensen onderweg wel goed zit wordt bewezen door het feit dat hij inmiddels al in Oost-Timor is aangekomen (op de grens van Zuidoost-Azië en Oceanië).

Wakker rijdt in een omgebouwde, elektrisch aangedreven Volkswagen Golf Variant. Via zijn website kun je de route zien die hij heeft afgelegd. En mocht je zelf een slaapplek, eten of elektriciteit willen aanbieden dan kun je dat ook via deze website kenbaar maken.

Mensen denken dat EV’s niet betrouwbaar zijn en dat je er geen lange afstanden mee kunt afleggen. Als ik met een stekkerauto naar de andere kant van de wereld kan rijden, waarom kunnen wij het dan niet inzetten voor dagelijks gebruik?

– Wiebe Wakker

Powered by WPeMatico