De dansende banaan, de avatar van Jan Paparazzi, een old school interface en elkaar krabbelen: Hyves is terug. En alles is nog steeds hetzelfde, behalve de url: dat is nu Hyven.nl.

Pure nostalgie

Hyves is pure nostalgie, want dat is eigenlijk alles van vroeger. Toen we Hyves gebruikten zagen we de waarde ervan niet zo in, omdat Hyves normaal was. Maar toen het verdween bleek het ineens veel leuker en beter te zijn dan wat er voor in de plaats kwam.

Het originele Hyves werd opgericht in 2004 en had op het hoogtepunt 10 miljoen gebruikers. Waar in andere landen (zoals bijvoorbeeld Duitsland) Facebook al lang in opkomst was, waren wij daar in Nederland laat mee omdat we dus al Hyves hadden wat in de basis vergelijkbare functies had. Toen het na een kleine 10 jaar fout ging bij Hyves (overname, mismanagement etc.) werd er een game-community van gemaakt. Omdat de oude nog steeds eigendom is van TMG en redirect naar hyvesgames.nl moest de nieuwe Hyves dus ook een nieuwe url krijgen, en dat is Hyven.nl geworden.

hyven.nl
En zo ziet een nieuw Hyves-profiel er in 2018 uit

Powered by WPeMatico