De laatste ontwikkelingsfase van de Jaguar Project 8 is bijna voltooid. Coureurs Andy Wallace en Davy Jones hebben de auto op hoge snelheid getest. De Jaguar Project 8 – de allersnelste en opwindendste vierdeurs sedan – gaat in juni in productie.

Supersportauto

De Project 8 heeft de prestaties van een echte supersportauto. De topsnelheid bedraagt 322 km/uur en de acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/uur kost slechts 3,5 seconden. De auto vestigde ook een nieuw ronderecord voor productiesedans op de Nordschleife van de Nürburgring: 7 minuten en 21,23 seconden. Daarmee is hij sneller dan menig superauto en het is ook een verbetering van het oude record met maar liefst 10 seconden.

600pk

Met een 441 kW (600 pk) sterke versie van Jaguars 5,0-liter supercharged V8 is Project 8 de krachtigste Jaguar voor de openbare weg tot op heden. Er worden maximaal 300 exemplaren van deze bijzondere auto met de hand gebouwd in de fabriek van Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations in Coventry, Engeland.

Autosport

De vierwielaangedreven Project 8 zit vol techniek uit de autosport. Zoals verstelbare spoilers en wielophanging en speciale Michelin Pilot Sport Cup 2-racebanden om gesmede 20-inchwielen. De keramische wiellagers en remmen zijn speciaal voor de Project 8 ontwikkeld. De enige carrosseriedelen die Project 8 gemeen heeft met de Jaguar XE zijn het dak en het plaatwerk van de voorportieren – vervaardigd van aluminium.

Powered by WPeMatico