Je denkt er vermoedelijk niet bij na, maar er gaat op de wereld elke dag een ongelofelijke hoeveelheid roerstaafjes doorheen. Al die tall foam soy latte’s moeten toch geroerd worden en ook bij de ‘gewone’ koffieautomaat wordt er wat afgeroerd. En koffie willen we blijven drinken, want dan leven we langer. Elke dag worden er zo rond de 400 miljoen staafjes weggegooid en de belasting op het milieu is dus fors, zelfs als het houten staafjes zijn. De Stircle wil dat oplossen door high-tech te gaan roeren.

Het apparaatje is een soort glazen koker waar je drankje of wat dan ook ingezet wordt en die dan vervolgens zowel gaat draaien als lichtjes op en neer bewegen. Dat zorgt er voor dat alles in een beker of glas geroerd wordt. Zoals je in de onderstaande video kunt zien werkt het echt: prut op de bodem komt omhoog en wordt door de hele vloeistof verdeeld en zo is het in elk geval technisch een waardig alternatief voor een roerstaafje, en nog gemakkelijker ook! Je hoeft alleen maar je drankje er in te zetten (en op een knop te drukken, vermoedelijk) en dan gaat de rest vanzelf.

Powered by WPeMatico