Microsoft heeft goed nieuws voor gebruikers van Word in Office 365 voor de Mac, iPad en iPhone. Het bedrijf gaat kunstmatige intelligentie inzetten om tekst in tot wel elf verschillende talen te kunnen vertalen. Tot nu toe gebeurde dat met ‘neural machine translation’, maar met de AI-methode zouden de resultaten van een vertaling beduidend beter moeten worden, zo claimt Microsoft.

Ze leggen het in de onderstaande video uit, naast de andere nieuwe functies die de 365-versie van Office voor Mac gaat krijgen. Zo is er ook nieuwe functionaliteit voor de touch bar, samenwerken in een document en een nieuwe Resumé Assistant toegevoegd, die samenwerkt met LinkedIn en het zo makkelijker maakt om een CV te maken dat er uit springt en zelfs om het makkelijk naar werkgevers te kunnen sturen waar je dolgraag een baan zou willen hebben.

Powered by WPeMatico