Onlangs hebben we Daan Reijnders, CEO van Instant Magazine, geïnterviewd om het verhaal te horen achter de razendsnelle groei van deze scale-up. In dit artikel laten we Erik Poolman, Senior Communicatieadviseur bij PwC, aan het woord om te horen hoe hij het Instant Magazine platform ervaart en hoe het PwC helpt hun communicatiedoelstellingen te bereiken.

Innovatie als uitgangspunt

Je kunt als bedrijf nog wel op papier publiceren, maar dat heeft steeds minder impact en is minder goed te meten. Organisaties zoeken daarom naar alternatieven om content te digitaliseren. De tool van Instant Magazine blijkt een goede uitkomst. Deze Nederlandse scale-up heeft daar namelijk een meer dan gepaste oplossing voor: een schaalbaar content marketing platform met een perfecte lezerservaring op elk apparaat.

Digitale transformatie binnen PwC

PwC is een internationaal accountants- en belastingadvieskantoor. Het heeft alleen al in Nederland 5000 mensen in dienst, verspreid over twaalf vestigingen. PwC had behoefte aan een digitaal communicatiemiddel dat het zowel voor in- als externe communicatie kan gebruiken.

Het belang is duidelijk: PwC is een kennisorganisatie, heeft veel te delen en gebruikt daarvoor onder andere het relatiemagazine Inzake. Een papieren versie van dit relatiemagazine voldeed echter niet meer. Het is te kostbaar, geeft te weinig lezers inzicht en past vanuit het oogpunt van duurzaamheid niet meer in de bedrijfsfilosofie. Daarnaast verwachten de lezers een digitaal alternatief. Dat gold overigens niet alleen voor content bedoeld voor externe relaties, maar ook voor interne communicatie. Daarop ging Erik Poolman op zoek naar een externe partij en leidde dat al snel tot de samenwerking tussen de twee organisaties.

Door thema’s uit te diepen, willen we ons als organisatie profileren op thought leadership. We zien dat lezers relatief lang op de pagina’s doorbrengen en bovendien meerdere pagina’s bekijken.

– Erik Poolman, Senior Communicatieadviseur PwC

Powered by WPeMatico