De Ford Mustang is een icoon in de Verenigde Staten en een icoon voor iedere echte autoliefhebber. En deze Mustang is nu vernieuwd, verbeterd en laat je glimlachen als je hem ziet, hoort of ermee aan het rijden bent. Een Mustang doet geen concessies en dat hebben ze bij Ford heel goed begrepen. Z’n looks zijn niet te evenaren: kijk zelf maar even naar de neus en de dubbele pijpen aan de achterkant. Het geluid is nog wel een onderwerp. De 2.3 Ecoboost rijdt voortreffelijk maar mist datgene wat de 5.0 liter V8 extra heeft. Het is niet hinniken – wat je zou verwachten bij een paard – het is niet kermen van plezier, maar het is ouderwets brullen. Ongegeneerd keihard geluid en als je wilt laat hij scheten.

Zoals gezegd doet de Ford geen concessies. Het automerk heeft met de Ecoboost echt geweldige motoren in huis. Van de Fiësta tot aan deze Mustang: zuinig, schoon en binnen de normen met echt voldoende vermogen. Dus als je wilt kun je ook zo’n Mustang rijden, eentje waarvoor je je niet hoeft te schamen. Maar wij vinden de schaamteloze versie nu eenmaal leuker.

ford-mustang_ecoboost_01

Powered by WPeMatico