Klaar om te shoppen op Instagram? Instagram lijkt er zelf wel klaar voor: ‘Insta’ liet vorig jaar al zien hoe bedrijven een nauwere relatie met hun volgers konden krijgen, onder andere door klanten te laten boeken via het social media-kanaal. Die functie werd al getest, maar volgens TechCrunch is er nu ook al in stilte bij een beperkt aantal gebruikers de mogelijkheid toegevoegd om een betaalmiddel te registreren in de app.

Je doet dat door een credit- of bankkaart toe te voegen aan je profiel, die beveiligd wordt met een aparte pincode. Zo hoef je dus Instagram niet meer uit om te boeken en te betalen, en dat is nogal wat. Als die functie breed wordt uitgerold (op dit moment werkt het alleen nog bij een aantal restaurants die ook aangesloten zijn bij reserverings-app Resy) kun je straks allerlei dingen direct op Instagram aanschaffen. De betaalfunctie lijkt nog niet uitgerold in Europa, dus vooralsnog is dit voor ons nog lang geen ding.

shopping-instagram
Shoppen kon al, maar straks kun je ook meteen betalen.

Powered by WPeMatico