Op 6 mei 1998 introduceerde Steve Jobs de allereerste iMac. Dat was een belangrijk moment, want de koers van Apple als bedrijf zou daarna nooit meer hetzelfde zijn. De iMac G3 was voor die tijd een revolutie: de eerste computer die op het internet kon, een mooi en groot scherm ingebouwd had en – niet onbelangrijk – geen beige toren met tientallen kabels eromheen was.

De computer was een hit: in het najaar van 1998 was de iMac de bestverkopende computer en daarna zag je steeds vaker een fris gekleurde Mac op een tafel staan zodat mensen konden internetten en e-mailen. Het was de eerste computer die niet per se weggestopt hoefde te worden in een bureau en dat had een flinke impact. Voor 1300 dollar kreeg je ook nog eens een voor die tijd krachtig ding, met een G3 233 MHz processor, een 15-inch display en natuurlijk de typische ronde Apple-muis.

Powered by WPeMatico