Cryptovaluta konden een paar weken lang niks goed doen en bijgevolg bleven de koersen dan ook maar zakken. Het was toen al duidelijk dat die daling niet zou blijven voortzetten, maar nu blijkt dat een tijdje lang over andere dingen praten de koers goed heeft gedaan: Bitcoin is in de laatste maand met bijna 3000 dollar in waarde gestegen en is inmiddels weer bijna 10.000 dollar waard.

Het optimisme lijkt weer teruggekeerd in de cryptovaluta-markt. Een deel daarvan is terug te leiden naar de uitspraak van zakenbank Goldman Sachs dat ze een trading desk voor Bitcoin zouden gaan openen, maar er zijn ook andere kleine overwinningen, zoals de acceptatie van Bitcoin door Reddit. Dat leek dit weekend al tot de doorbreking van de 10.000 dollar-barrière te leiden, maar dat was toch iets te vroeg gejuicht. Niet dat het uitmaakt: als je begin deze maand een Bitcoin had heb je een waardestijging gezien van ongeveer 40 procent en dat is heel netjes, 10.000 gehaald of niet.

Terug naar af?

Als je nog steeds vasthoudt aan je Bitcoin in de hoop dat de koersen van begin dit jaar gehaald worden zou je best nog eens lang kunnen moeten wachten: de koers is dan nu weer aan het stijgen, maar dat deed ‘ie ook voordat Bitcoin in maart weer omlaag viel. Er lijkt weinig peil op te trekken en dus is het nog steeds een grote gok om te investeren in de cryptomunt, net zoals het een grote gok is om nu te verkopen.

Dat geldt trouwens ook voor de rest van de cryptovaluta: waar Bitcoin gaat, daar gaan ook Ethereum en de rest van de bekende digitale valuta en die zijn dus in de afgelopen tijd aardig gestegen, maar afgelopen weekend weer teruggezakt. Het koersspelletje duurt dus voort, maar als je nog in het bezit bent van Bitcoin kun je in elk geval genieten van het voorlopige feit dat de koers op langere termijn aan het herstellen is.

[Afbeeldingen © Diego Cervo – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico