Google is al een tijdje bezig om Android Things te maken en deze week (niet toevallig zo goed als samen met Google I/O) is aangekondigd dat Google toe is aan versie 1.0. Het besturingssysteem voor het Internet of Things is een heel geminimaliseerde versie van Android die ook op apparaten draait met hele minimale specificaties, zoals slimme luidsprekers, schermen en andere apparaten die niet te veel processorkracht kunnen missen en maar weinig geheugen hebben. Daar valt bijvoorbeeld ook de Raspberry Pi onder.

Google wil inzetten op deze markt omdat tot nu toe gebleken is dat het Internet of Things verre van veilig is. Het is dus ook de bedoeling dat Android Things hack-proof gaat worden, al moet de ervaring uitwijzen of dat ook echt zo is. Android op telefoons is nou ook niet bepaald een zwaarbeveiligd fort gebleken, dus hopelijk gaat de dingen-versie van het besturingssysteem het beter doen.

android-things-chips
De door Android Things ondersteunde System-on-Modules.

Powered by WPeMatico