De paradijselijke eilandengroep Hawaii heeft het de afgelopen week zwaar te verduren. En dan met namen Big Island, ook wel gewoon Hawaii genoemd. Vulkaan Kilauea kwam tot uitbarsting én het eiland kreeg een flinke aardbeving te verwerken. Het lava van de vulkaanuitbarsting van Kilauea stroomde woonwijken in, mensen moesten geëvacueerd worden en huizen werden verwoest.

Vulkaan Kilauea

Vulkaan Kilauea is een van de actieve vulkanen van Big Island. Sinds 1983 spuugt deze vulkaan continu lava, dus technisch gezien is dit geen nieuwe vulkaanuitbarsting van Kilauea. Maar omdat er nu zoveel lava de wijken instroomt, en een hoop mensen schade ondervinden is het wel op die manier in het nieuws. Het levert – los van alle schade voor het eiland – wel bijzondere beelden op.

Op Hawaii komen vaak vulkaanuitbarstingen voor. In Hawaï Volcanoes National Park op Big Island Hawaï vind je de meest actieve vulkanen ter wereld waar je ze van dichtbij aan het werk kunt zien. Mauna Loa trekt veel aandacht: het is namelijk de grootste vulkaan op aarde.

????If Pele comes, Pele comes???? My thoughts are with those on Big Island affected by Kīlauea. The ultimate respect and acceptance the Hawaiian culture and community have for nature is humbling. Check out the last post on @oneoceanhawaii to learn more about the origin of the volcano in Hawaiian tradition. Photos by @camgrantphotography on a trip to the volcano.

Een bericht gedeeld door Kayleigh Nicole Burns (@mermaid_kayleigh) op

Powered by WPeMatico