We hadden de eerste ronde aan geruchten over de nieuwe iPhones al gehad, maar het is alweer tijd voor ronde twee. Daarin weinig hele nieuwe inzichten, alleen wat bevestigingen van wat er al rondging.

iPhone X Plus

De grotere variant van de iPhone X met een 6,5 inch scherm, die volgens de berichten tot nu toe iets groter zou zijn dan een iPhone 8 Plus, lijkt gewoon de iPhone X Plus te gaan heten en er zijn nog wat extra bronnen die zeggen dat als je een idee wilt krijgen van de grootte van het apparaat, je gewoon een 8 Plus in je handen moet nemen. Doordat op de X de schermranden een stuk kleiner zijn komt de maat qua telefoon wel overeen, maar heb je dus meer scherm om van te genieten. Precies hetzelfde als de gewone X en een iPhone 8 dus. Maar dan groter.

De telefoon wordt ook iets dikker, volgens de berichten. Er komt 0,2 mm bij, vanwege een andere implementatie van de camera aan de achterkant. Dat zou ook kunnen betekenen dat er geen uitstekende camera in de X Plus zit en het zou kunnen wijzen op een iets grotere batterij, waardoor de smartphone langer mee zou kunnen gaan. Aan de andere kant is de gewone iPhone X al best zwaar, dus als je dat dan nog groter gaat maken wordt de iPhone X Plus wel echt een telefoon die je nauwelijks meer fijn met één hand kunt vasthouden.

Face ID en ’the notch’

iOS 12 gaat ook wat veranderingen met zich meebrengen, onder andere ondersteuning voor het ontgrendelen van je telefoon via Face ID, ook als de telefoon horizontaal georiënteerd is. Dat is logischer met de grote X Plus, maar ook natuurlijk met iPads die straks vermoedelijk Face ID gaan ondersteunen. Los van de grootte van het scherm zou het ook prettig zijn voor huidige iPhone X-bezitters om niet de telefoon te moeten kantelen om er terug in te komen. Het werkt nu erg irritant, als je Netflix aan het kijken bent en even het scherm (per ongeluk) hebt uitgeschakeld.

Over softwareveranderingen gesproken, het werd ook duidelijk dat er veel telefoons met inkepingen in Apple’s toekomst liggen, want vanaf juli moet elke app update voor iPhone de notch gaan ondersteunen. Officieel zei Apple afgelopen maandag dat het Super Retina Display van de iPhone X ondersteund moet worden door ontwikkelaars, maar het komt op hetzelfde neer.

Goedkope LCD-schermen

Dan wordt er ook vrolijk door gespeculeerd over de ‘goedkope’ iPhone met het 6,1 inch LCD-scherm. Wat voor scherm dat precies wordt weet ook niemand, maar er wordt driftig gezocht naar een soortgelijk scherm waar we iets van een vergelijking mee kunnen maken. Tot nu toe lijkt de 6,1 inch LG G7 ThinQ de beste kandidaat, aangezien de LCD-schermen voor de nieuwe iPhone vermoedelijk ook bij LG vandaan komen. Dat scherm zou lekker helder zijn, wat de leesbaarheid van het scherm in de zon zou moeten verbeteren. Ook dat is zo’n feature die altijd welkom is, maar zoals altijd is dat ook allemaal speculatie. Misschien dat we tegen ronde drie wat meer weten.

[Afbeeldingen © Apple]

Powered by WPeMatico