De vernieuwde Aibo verkoopt beduidend beter in Japan dan Sony had verwacht: in het eerste kwartaal zijn er meer dan 11.000 van verkocht en dat had het tienvoudige kunnen zijn, als Sony genoeg robothonden klaar had gehad. Volgens het electronica-concern zijn er tien maal zoveel bestellingen geweest dan er geleverd kon worden en dus gaat Sony productie bijsteken, zodat de volgende levering van de robothonden niet via een loterij hoeft te gaan.

Het lijkt misschien opvallend dat het zo hard gaat als je kijkt naar de prijs van de nieuwe Aibo: nadat je omgerekend 1500 euro hebt afgetikt voor de hond moet je daarna nog elke maand een abonnement van 20 euro betalen zodat de hond zijn software-updates krijgt. Dat is dus een forse uitgave, maar je moet ook niet onderschatten hoe populair de originele Aibo al in Japan was en hoe lang mensen daar de robothonden in ‘leven’ hebben weten te houden.

Powered by WPeMatico