LinkedIn is jarig. Deze maand is het maar liefst 15 jaar geleden dat het grootste online professionele netwerk ter wereld het levenslicht zag. Inmiddels telt LinkedIn meer dan 560 miljoen leden verspreid over meer dan 200 landen.

Per seconde melden zich ergens ter wereld twee nieuwe professionals aan. Het platform telt ruim 15 miljoen actieve banen en er zijn ruim 20 miljoen bedrijven te vinden. Door deze digitaal aan elkaar te verbinden, ontstaat de zogenaamde Economic Graph.

Daarmee wil LinkedIn de economische kansen voor iedereen die behoort tot de wereldwijde beroepsbevolking, zo groot mogelijk maken. Elke nieuwe connectie zorgt voor 400 potentiële nieuwe relaties, toegang tot 100 werkgevers en gemiddeld 500 mogelijke banen.

Van CV database naar kennisplatform

Ter ere van het 15 jarig bestaan bracht LinkedIn de belangrijkste ontwikkelingen in kaart vanaf de eerste dag in 2003 tot nu. Van de meest voorkomende en snelstgroeiende functietitels, tot sectoren die op LinkedIn een steeds groter aandeel kregen.

Waar LinkedIn in de eerste dagen vooral werd gebruikt als CV database, is het inmiddels een netwerktool, contentplatform en online trainingstool voor alle professionals in de hele wereld,” geeft Marcel Molenaar, country manager LinkedIn Benelux aan. “Een stagiair had 15 jaar geleden echt nog geen plek op het platform, maar nu is LinkedIn een belangrijk platform om de eerste cruciale stappen in je loopbaan te zetten. Letterlijk binnen een paar handelingen, kan je contact opnemen met bijna elke professional ter wereld. Ik vind het heel bijzonder wat het platform in 15 jaar tijd heeft neergezet.

Top 5 functies: 2003 versus 2018

linkedin

Powered by WPeMatico