Het is weer lente, tijd om het huis even een flinke schoonmaakbeurt te geven en het klaar te maken voor de zomer. Winterkleding kan naar zolder en de BBQ kan weer van stal. Maar het voorjaar is ook een prima moment om de financiën eens door te nemen. Er zijn verschillende manieren om wat extra geld over te houden. Op welke manier probeer jij wat extra geld over te houden? Je zou kunnen besparen op je telefoonkosten, de energierekening kan misschien omlaag, enzovoorts. Hieronder geven we een paar eenvoudige manieren, waarmee jij een extra centje over kan houden.

Facebook Marketplace

Veel vrouwen vinden het lastig om oude kleding weg te doen. Ze denken dan dat het nog wel een keer van pas komt, maar vaak blijft het dan toch in de kast liggen. Dat geldt overigens net zo goed voor mannen. De snelste manier? Zet het maar op de Marketplace van Facebook. Zo kan je lokaal tegen een scherp tarief iets aanbieden. En dat kan natuurlijk naast kleding ook met gadgets, games, en andere spullen in huis die je niet of nauwelijks meer gebruikt.

Energie vergelijken

De tarieven van energieleveranciers vergelijken is een van de mogelijkheden die je hebt als wat je geld over wilt houden. Vaak zijn mensen al jaren bij dezelfde energieleverancier aangesloten, waardoor je waarschijnlijk meer dan nodig betaalt voor energieverbruik.

Er zijn een aantal online vergelijkingstools die het vergelijken van verschillende energieleveranciers makkelijker maken. Zo zie je gelijk welke energieleverancier jou het gunstige energietarief aanbiedt! Sluit een energiecontract ook nooit voor een looptijd van meer dan 12 maanden af. Het meeste bespaar je waarschijnlijk door ieder jaar over te stappen op een andere leverancier.

Autoverzekering

Is jouw auto al een paar jaar oud? Dan doe je er verstandig aan om eens goed naar de verzekering te kijken. Is de auto nieuw dan wil je hem uiteraard All Risk verzekerd hebben. Maar is de auto ouder dan 6 jaar, dan worden de opties van WA of WA+ toch een stukje aantrekkelijker. En ook niet onbelangrijk, je eigen risico. Als je zelf een deel kan (en wil) betalen scheelt dat weer in premie.

Reisverzekering

Op reis gaan. Wie doet dat nou niet. Maar hoe zit het met je reisverzekering? Sluit je die steeds per keer af? Of ga je vaker op reis of dagjes weg? Dan is een doorlopende reisverzekering natuurlijk veel aantrekkelijker. Kijk er even goed naar, kan je de nodige euro’s besparen.

Zorgverzekering

Woon je alleen, ga je net samenwonen of lopen er al kinderen rond. Sport je veel. Of vaak last van kwaaltjes. Allemaal dingen die van belang zijn bij het kiezen van de juiste zorgverzekering. Ook hier is weer sprake van eigen risico en een vrijwillig eigen risico. Kan je wat kosten zelf betalen als jij of iemand uit het gezin ziek wordt? Dan kan je kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico, dat scheelt je maandelijks in de premie.

Voldoende tips om even mee aan de slag te gaan. Weet jij al hoe je gaat besparen? En wat je met de extra centen gaat doen. Sparen voor een welverdiende vakantie. Of misschien is beleggen wel iets voor jou. Bij ondermeer Centraal Beheer kan je checken of dat iets voor jou is. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Bekijk op de site van Centraal Beheer of beleggen iets voor u is en wat uw belegging kan opleveren.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Centraal Beheer.

[Afbeelding ©
Bits and Splits
– Adobe Stock]

Powered by WPeMatico