Kia heeft met de Niro al een tijdje een competitieve subcompact, maar zoals ze al aangaven met het design concept dat ze lieten zien op de CES wilden ze zo snel mogelijk een volledig elektrische auto op de markt gaan brengen. De tijd lijkt er rijp voor, want met een kleine persconferentie en wat foto’s mochten we kennismaken met de Niro EV, de eerste productieauto van Kia die helemaal elektrisch gaat worden.

De Niro EV gaat een geschat standaardbereik hebben van 380 kilometer (450 km volgens de WLTP meetmethode) echte kilometers op een volle batterij, maar hoeft daar geen interne ruimte voor op te geven ten opzichte van hetzelfde model. Verder ziet de EV er hetzelfde uit, met als grote verschil de grille aan de voorkant. Die is bij de EV-versie dichtgemaakt, want zoveel lucht is er niet nodig om de elektrische motor te koelen. Er komt trouwens ook nog een versie met een kleinere batterij beschikbaar, die slechts 240 kilometer bereik heeft. Die batterijen zijn trouwens gedeeld met de Kona EV van Hyundai

kia-niro-ev-production-2

Powered by WPeMatico