Google heeft gisteren tijdens hun jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O een aantal nieuwe en verbeterde applicaties voorgesteld. Misschien wel de meest opvallende is de nieuwe dienst met de bijna exotische naam ‘Digital Wellbeing’. Deze dienst wordt straks onderdeel van de nieuwste versie van het Android besturingsysyteem afgekort als Android P.

Digital Wellbeing

Digital Wellbeing moet smartphoneverslaving tegen gaan. Een fenomeen waar misschien wel de gehele westerse wereld en Azië mee heeft te maken. We kunnen niet meer zonder en ook als je smartphone zwijgt kijken we er toch naar, je moest maar eens wat gemist hebben. Via een nieuw dashboard kun je straks met Android P zien hoeveel tijd je besteed aan je meest populaire apps. En dat wordt, weten we nu al zeker, schrikken.

Whatsapp, Instagram, Facebook, email je kunt het zelf wel voorspellen. Digital Wellbeing zorgt er straks voor dat bij ‘extreem’ gebruik de apps deels worden ‘uitgeschakeld’ waarbij ze verschijnen met grijstinten. Dit zal ongetwijfeld wel weer zijn uit te zetten maar het gaat zeker helpen bij de bewustwoording van ons smartphone-gebruik .

Google denkt ook aan je nachtrust want met de Android P kun je straks pushberichten tijdelijk op stil zetten en komt er een speciale nachtmodus zonder blauw licht wat een negatief effect heeft. Een zwart-wit scherm maakt je er straks attent op dat het tijd is om te gaan slapen.

google digital wellbeing

Powered by WPeMatico