BMW heeft de race-eigenschappen van de high-performance BMW M5 verder aangescherpt en een nog krachtigere versie ontwikkeld: de nieuwe BMW M5 Competition, die gelijk een nieuwe maatstaf zet in zijn klasse op het gebied van prestaties.

625 pk

De nieuwe BMW M5 Competition combineert circuiteigenschappen met optimaal gemak voor dagelijks gebruik. De vermogensupgrade bedraagt 19 kW (25 pk) tot 460 kW (625 pk) ten opzichte van de reguliere versie, terwijl het reactievermogen nog feller is en het chassis specifiek is afgesteld voor maximale dynamiek, wendbaarheid en precisie.

De 4,4-liter V8 motor met TwinPower Turbo technologie is voor de BMW M5 Competition geoptimaliseerd en levert een maximumkoppel van 750 Nm over een breder toerenbereik – van 1.800 tot 5.800 t/min. Dankzij de krachtige motor accelereert de nieuwe BMW M5 Competition in 3,3 seconden van 0-100 km/u en in 10,8 seconden van 0-200 km/u.

Sound

Net als de reactiesnelheid van de motor is het geluid van de standaard gemonteerde M Sport uitlaat aanpasbaar via een druk op de knop. De bestuurder kan ook kiezen voor een bescheiden soundtrack met behulp van de M Sound Control knop.

Modelspecifieke motorsteunen bieden een stevige verbinding tussen aandrijving en voertuigstructuur. Dit heeft een merkbaar effect op het reactievermogen, de scherpte bij het insturen en de beleving van het motorgeluid.

new-bmw-m5-compe

Powered by WPeMatico