Wat moeten we zeggen over gelijk de grootste en meest luxe SUV ter wereld. Duidelijk is dat de Britten met de Rolls-Royce Cullinan een statement naar de markt maken. Kom maar op want hier komt niemand op dit moment bij in de buurt. Formaat 5.34 meter lang, 2.16 meter breed en 1.84 meter hoog. Goed een Range Rover en een Bentley Bentayga mogen er ook wezen maar de Cullinan slaat gewoon alles. Eigenlijk komt alleen de Karlmann King bij deze Cullinan in de buurt, maar die is echt extreem.

Wat betreft prestaties en vermogen is het ook allemaal van de buitencategorie. Onder de motorkap ligt een heuse 6.75 liter twaalfcilinder goed voor 571 pk en 850 Nm. De top is begrensd op 250 km/u. Dat valt eigenlijk weer tegen want je wilt natuurlijk lezen dat deze luxe tank makkelijk de 300 km/u kan aantikken.

Wat dit allemaal exact moet gaan kosten is nog onbekend (verwacht rond de 400.000 euro). De toekomstige eigenaar zal het waarschijnlijk ook een worst zijn. Je moet sowieso zelf ook van de buitencategorie om deze Rolls-Royce Cullinan bij je op de oprit te parkeren. Blijft alleen de vraag over, vinden we hem ook echt mooi?

Cullinan Art 3

Powered by WPeMatico