IBM heeft een vooruitstrevende stap genomen om de veiligheid te verbeteren in het bedrijf: het heeft zonder uitzondering USB-sticks verboden. De Chief Information Officer Shamla Naidoo heeft dat besloten en tegen de werknemers gezegd dat als ze data binnen IBM willen verplaatsen, dat ze dan gewoon het netwerk kunnen gebruiken.

Het lijkt wat overdreven misschien, maar als je kijkt naar de omvang van IBM en het aantal geheimen dat er vermoedelijk op dagelijkse basis rondgaan is het niet zo gek. Op deze manier hoef je niet de hele tijd bij te houden wie vanaf welke computer met welke encryptie wat waarop heeft gezet en dat scheelt een hoop hoofdbrekens. In deze tijd, waar de cloud betrouwbaar genoeg is om altijd wel op één manier de data ergens vandaan te krijgen is dat prima te doen. Sterker nog: dat zouden meer bedrijven moeten doen.

Draagbare opslag is een hele grote zorg voor bedrijven. Hoewel het nu iets minder voorkomt, is het nog steeds een ingang voor malware. De grootste dreigingen vandaag de dag zijn echter de datalekken.

– Ross McKerchar, CISO Sophos Ltd.

Powered by WPeMatico