Ook Facebook is bezig met de ontwikkeling en lancering van een eigen cryptocurrency, zo weet Cheddar’s Alex Heath te melden.

Er zijn nog maar weinig details beschikbaar, maar Facebook zou dit specifiek aan het doen zijn om de cryptocurrency te kunnen gebruiken voor betalingen op het eigen platform. Iets dat een flinke impact kan hebben, gezien de grote gebruikersschare van Facebook. Voor de bestaande marketplace sectie, waar iedereen goederen kan kopen en verkopen, zou het een mooie toevoeging zijn. En waarschijnlijk valt er ook nog wel iets te bedenken voor de overige platformen als Messenger, WhatsApp en Instagram.

Blockchain

En uiteraard gaan ze ook kijken naar de onderliggende blockchain technologie. Alle cryptocurrency inspanningen zullen in goede banen geleid moeten gaan worden door David Marcus, die begin deze werd aangesteld. “I’m setting up a small group to explore how to best leverage Blockchain across Facebook, starting from scratch.

Powered by WPeMatico