Op 4 mei werd in het Midden-Oosten anti-pestdag ‘gevierd’ en om dat wat extra schwung te geven heeft IKEA in een aantal scholen in de Verenigde Arabische Emiraten steeds twee planten tegelijk neergezet. Daarvan werd één van de planten structureel gepest via opgenomen boodschappen en de andere plant gecomplimenteerd en wel een maand lang. Beide kregen evenveel voeding, water en zonlicht en na dertig dagen konden de scholieren, die het experiment op de voet konden volgen, het verschil zien tussen de gecomplimenteerde en de gepeste plant.

Sterker nog: de studenten mochten ook mee complimenteren en pesten dus vooral de gepeste plant zal het zwaar te verduren hebben gehad. Laat het maar aan scholieren over om de gemeenste dingen te verzinnen! Gedurende de maand dat de beide planten naast elkaar stonden mochten de scholieren ook aardige dingen tegen de andere plant zeggen trouwens. In de video kun je zien hoe dat is gegaan:

Powered by WPeMatico