De kleine Aibo robothonden zijn aan te slepen in Japan. Ook Amazon is bezig met robots voor bij ons thuis. En kijk deze robot lekker een stukje joggen. Allemaal voorbeelden van grote bedrijven die bezig met robotica.

Het is dus niet zo heel vreemd dat deze langzaamaan de weg naar de winkel vinden. Boston Dynamics heeft er 26 jaar over gedaan om eindelijk eens wat robots te kunnen gaan verkopen. Oprichter Marc Raibert heeft laten weten dat de hond-achtige SpotMini robot in pre-productie is gegaan en dat deze vanaf 2019 in de verkoop zal gaan. Deze aankondiging heeft hij gedaan tijdens het TechCrunch TC Sessions: Robotics event.

SpotMini robot

De SpotMini werd vorig jaar geïntroduceerd, en is volgens de fabrikant de stilste robot die ze tot nu toe hebben gebouwd. Hij weegt zo’n 66 pond (net geen 30 kilo) en gaat indien volledig opgeladen zo’n 90 minuten mee.

De eerste 100 SpotMinis worden al later dit jaar gefabriceerd, maar die zijn enkel voor commerciële doeleinden. Daarna gaat de productie omhoog en zal de SpotMini in 2019 over de toonbank gaan.

Wat hij moet gaan kosten is nog onduidelijk. Maar bekend is dat het laatste prototype in ieder geval 10 keer minder kost dan zijn voorganger.

Autonoom

Eerder deze week publiceerde Boston Dynamics onderstaande video waar we de SpotMini in autonome modus zien navigeren met de nieuwsgierigheid van een echt dier.

Powered by WPeMatico