Zoals we ondertussen wel gewend zijn op de Nintendo Switch komen er veel remakes van games uit die eerder op de Wii U al waren uitgekomen. Sommigen zijn leuk, sommigen wat minder, maar af en toe is er een game waar je wel over gehoord had maar nooit aandacht aan gegeven hebt omdat je net als iedereen toch geen Wii U had. Dat is zeker zo met Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Dit is zo’n zeldzame parel die simpel oogt, maar eigenlijk verdomd goed in elkaar steekt en door de matige verkoop van de Wii U eigenlijk niet de aandacht kreeg die het verdiende.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze is een platform game met in de hoofdrol, je raadt het al, de familie Kong. Opa, papa en de kleine opdonders Dixie en Diddy, ze zijn allemaal weer van de partij. Nee, ditmaal is het niet die besnorde loodgieter die vervelend komt doen met een hamer, maar zijn het agressieve piraten-pinguïns, en ander dierentuig van de zuidpool, die het eilandje van de familie Kong komen innemen. Donkey Kong zou zichzelf niet zijn als hij dit over zijn kant liet gaan dus hier begint het avontuur om zijn eiland weer terug te veroveren. Simpel, maar het werkt.

Powered by WPeMatico