Je kunt je van alles bedenken voor een pittige testdrive met een stoere pick-up. In de volksmond hebben we het dan over die joekels van auto’s met een enorme laadbak aan de achterkant. Te groot voor een parkeergarage, even naar de bakker op het winkelcentrum vraagt ook om wat extra skills en ja je buren vragen zich waarschijnlijk af waarom jij in godsnaam een exorbitant grote 3 liter – 6 cylinder op de oprit hebt staan. Zo’n brute auto – in Nederland niet echt door het volk geaccepteerd – is in Amerika gewoon de auto die iedereen heeft.

Maar goed: hoe ziet een testdrive eruit als we die in ons vlakke landje gaan doen? Natuurlijk een keertje over het strand crossen – als dat al mag, tussen Zoutelande en Domburg schuin over de betonnen duinen – in Hilvarenbeek het testcircuit op zodat je kan scheef hangen, door de modder, of een zandbak nemen op hoge snelheid. Verder zijn er best nog wel wat afgesloten plekken te vinden voor off-road en 4×4 fun. Maar dan hebben we het wel gehad. Leuk om te zien waar deze brute pick-up’s toe in staat zijn, maar hoe zou het gaan als we ons landje vervangen door de ruwe natuur en zandduinen in Oman?

Volkswagen_amarok_oman_henkdehooge_01
Het begin van onze Amarok Adventure tour in Oman

Powered by WPeMatico