Aluminium is al meer dan een eeuw beschikbaar, en heeft in die tijd op stormachtige wijze de wereld veroverd. Het is zeker ook economisch gezien een belangrijk metaal en heeft dan ook vele toepassingsgebieden. Ook voor Apple is het een belangrijk materiaal in veel van de populairste producten. Maar het wordt al ruim 130 jaar op dezelfde manier geproduceerd, en daar moet nu verandering in komen.

De aluminiumreuzen Alcoa Corporation en Rio Tinto Aluminum hebben onlangs een joint venture aangekondigd voor het commercialiseren van gepatenteerde technologie waarmee de directe uitstoot van broeikasgassen bij het traditionele smeltproces, een belangrijke stap bij de productie van aluminium, tot nul wordt gereduceerd. Een toch revolutionaire ontwikkeling in de productie van een van de meest gebruikte metalen ter wereld.

Apple helpt mee

Apple streeft ernaar om de milieu-impact van zijn producten te verminderen door middel van innovatie. Daarom heeft het bedrijf geholpen de ontwikkeling van deze technologie te versnellen. Apple is bovendien met beide aluminiumbedrijven en met de regeringen van Canada en Quebec overeengekomen om gezamenlijk in totaal $144 miljoen te investeren in onderzoek en ontwikkeling.

De bekendmaking in Saguenay, Quebec, in aanwezigheid van de premier van Canada, Justin Trudeau, de premier van Quebec, Philippe Couillard, en Apple Senior Director Sarah Chandler, was het resultaat van tientallen jaren aan onderzoek en ontwikkeling. Apple raakte in 2015 bij dit proces betrokken, toen drie technische experts op zoek gingen naar een schonere, betere methode voor grootschalige aluminiumproductie.

Apple technici

Apple technici Brian Lynch, Jim Yurko en Katie Sassaman bezochten overal ter wereld grote aluminiumbedrijven, onafhankelijke laboratoria en start-ups. En ze vonden de oplossing bij Alcoa Corporation.

Aluminum-Manufacturing_Recycle-aluminum_05102018
Tijdens het smelten komt er nu zuurstof vrij in plaats van broeikasgassen.

Powered by WPeMatico