De WiFi Alliance heeft aangekondigd dat ze een standaard hebben ontwikkeld voor Mesh WiFi. Voor wie het niet volgt: Mesh WiFi is een methode om met verschillende netwerkpunten in een locatie die samen één groot netwerk maken, waarbij de apparaten die op het netwerk zitten naadloos van punt naar punt worden geswitcht, zodat je altijd het kastje met de sterkste verbinding gebruikt. Tot nu toe zijn die systemen nog aan de dure kant, maar ze werken wel een stuk beter dan traditionele WiFi.

Een ander ding dat Mesh WiFi tot nu toe heeft is dat je moet kiezen voor één merk, want alleen die kastjes werken samen. Precies daar is de WiFi Alliance ingesprongen en ze hebben het EasyMesh programma gestart, dat er voor moet gaan zorgen dat al die verschillende kastjes via een standaard met elkaar kunnen praten. De Alliance is niet zomaar iemand: ze bepalen ook de WiFi-standaarden via certificatie, dus als die zeggen dat er een standaard komt, dan komt er een standaard. Bedrijven zijn niet verplicht mee te doen, maar doorgaans worden de plannen van de Alliance vanzelf gemeengoed en dan is dat de standaard die iedereen aanhoudt.

Powered by WPeMatico