De Champions League, het lucratieve kampioenenbal van de UEFA, is in Nederland de komende jaren weer bij Veronica te zien. Het is Talpa Network wederom gelukt om de uitzendrechten van de UEFA Champions League met 3 jaar te verlengen. Hierdoor zijn alle duels tussen de Europese topclubs – net als de afgelopen 2 jaar – bij Veronica te zien zijn. De zender heeft hiermee in Nederland de eerste uitzendkeuze uit de verschillende wedstrijden.

PSV en Ajax

Door de mindere prestaties (de afgelopen 5 jaar) van onze Nederlandse clubs in Europa is het dit jaar voor het eerst dat de kampioen van Nederland zich niet rechtstreeks kwalificeert voor de groepsfase van de Champions League. Nummer 1 PSV en nummer 2 Ajax van de afgelopen competitie moeten zich nu beide zien te kwalificeren via de verschillende voorrondes. Iets dat de afgelopen jaren vrij lastig is gebleken. Slagen ze hier beide niet in dan is het voor het eerst sinds lange tijd dat er geen Nederlandse club actief is in de Champions League.

Talpa TV

Peter de Mönnink, CEO van Talpa TV: “Drie jaar geleden waren we bijzonder enthousiast dat we als eerste commerciële zendergroep de UEFA Champions League mochten uitzenden, en dat hebben we sindsdien naar volle tevredenheid gedaan. Op dit moment is de stemming minstens net zo goed nu we deze uitzendingen voor alle Nederlandse kijkers kunnen continueren. Ook de komende drie jaar kunnen we hen op dinsdag- en woensdagavond het beste voetbal met de grootste sterren en de beroemdste clubs ter wereld aanbieden.”

Veronica

De UEFA Champions League versterkt natuurlijk het profiel van Veronica, dat het sport gerelateerde aanbod na de zomer uitbreidt met de voetbaltalkshow van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Op de UEFA Champions League-avonden is Veronica al de op een na grootste zender van Nederland (doelgroep 25 – 54 jaar).

Voordat Veronica het prestigieuze toernooi voor ‘de cup met de grote oren’ uitzond, was de UEFA Champions League te zien bij SBS6, een van de andere tv-zenders van Talpa Network, dat de rechten in totaal drie jaar in het bezit had.

Powered by WPeMatico