De NOS meldt dat er EU-wetgeving aanstaande is die het einde zou kunnen betekenen voor memes. Als je niet weet wat dat zijn: alles dat je in dezelfde week van meer dan twee mensen doorgestuurd of getoond krijgt is een meme. Of het nu een grappig plaatje met tekst, video of wat dan ook is, een meme wordt doorgaans geboren doordat iemand iets grappigs doet met bestaande media. En daar zit volgens de EU nu precies het probleem.

Copyright, al jaren de veroorzaker van allerlei ellende als het om pret op het internet gaat, is namelijk belangrijk voor de EU. Zo belangrijk dat ze websites willen dwingen om bij het tonen van auteursrechtelijk beschermd materiaal de rechten af te kopen. Doen die websites dat niet, dan moet er een filter over de content komen zodat de gebruikers van de sites ‘m niet kunnen zien. Dat gaat veel te ver.

Powered by WPeMatico