Mark Zuckerberg gaat vanavond om 18:15 voor het Europees Parlement getuigen over Facebook’s aandeel in het Cambridge Analytica-schandaal en welke stappen hij en het bedrijf gaan nemen om te zorgen dat dit niet nog eens kan gebeuren. Als onderdeel daarvan heeft Zuckerberg ook al een speech klaar die hij zal voordragen, en de tekst daarvan is al naar buiten gebracht. Je kunt hem hieronder helemaal lezen (in het Engels):

Europeans make up a large and incredibly important part of our global community. Many of the values Europeans care most deeply about are values we share: from the importance of human rights and the need for community to a love of technology, with all the potential it brings.

In order to realize that potential, we need to make technology a force for good. As Facebook has grown, we’ve helped give people everywhere a powerful new tool to stay connected with the people they care about. After the recent terrorist attacks in Berlin, Paris, London and here in Brussels, tens of thousands of people have used Safety Check to let their friends and family know they’re safe. Refugees arriving in Europe are using Facebook to stay in touch with their loved ones back home and find new communities here. There are 18 million small businesses in Europe that use Facebook today, mostly for free — almost half of whom say they have hired more people as a result.

Of het nepnieuws, misbruik maken van de data van gebruikers of buitenlandse inmenging in verkiezingen is, we hebben onze verantwoordelijkheid niet genomen en dat spijt me.

– Mark Zuckerberg

Powered by WPeMatico