Epic Games heeft aangekondigd dat ze alleen in het komende jaar 100 miljoen dollar beschikbaar gaan stellen voor Fortnite Battle Royale competities, waarmee de game direct wereldwijd naar de tweede plek stijgt qua e-sports prijzenpot. Het moet alleen Dota 2 voor laten gaan, dat inmiddels 140 miljoen per jaar aan winnaars van competities weggeeft.

De uitgever ging verder nog niet in op de details van de competities, dus we weten niet wat voor vorm het gaat aannemen en of er heel veel toernooien gaan komen met een relatief kleine prijzenpot of dat het verdeeld gaat worden over een aantal grote wedstrijden. Het enige dat Epic losliet was dat ze het anders gingen aanpakken dan dat mensen misschien gewend waren en dat de competities ‘inclusief’ zouden worden en meer focus zouden hebben op plezier in het spelen en kijken naar Fortnite.

Powered by WPeMatico