Menig man draagt er een. Steeds vaker kiezen we voor een smartwatch, maar gelukkig komen er ook nog voldoende normale horloges op de markt. Deze week is DR.W gelanceerd via Kickstarter. Het is een nieuw, innovatief horlogeconcept uit Nederland. En het is eigenlijk twee horloges in één. Want met een simpele klik en draai tover jij je polshorloge om naar zakhorloge – en uiteraard ook weer terug.

Het concept bestaat uit drie onderdelen: een achterplaat voor het polshorloge, een achterplaat voor het zakhorloge en het uurwerk zelf. Natuurlijk inclusief een (eenvoudig verwisselbaar) bandje en koordje/ketting. Het uurwerk is met een simpele draai en klik op beide achterplaatjes te bevestigen.

DR.W. is voor iedereen

Geïnspireerd door medici, maar voor iedereen. Door de verscheidenheid in type horloge, bandjes en koorden/kettingen past een DR.W. bij iedere gelegenheid of dresscode. Het ontwerp van het uurwerk is minimalistisch en tijdloos. Grootste inspiratiebron voor het idee: mensen die op hun werk vanwege praktische of hygiënische redenen geen polshorloge mogen of kunnen dragen, bijvoorbeeld medici, fysiotherapeuten of laboranten. Maar er zijn legio redenen te verzinnen waarom een eenvoudige wissel handig is: je werk vraagt om een zakhorloge, de bruiloft van je beste vriend om een prachtig polshorloge, je klassieke outfit om een zakhorloge, je sportieve look om een polshorloge: hij past dus altijd.

Op Kickstarter

DR.W. is gisteren, 21 mei 2018, in de voorverkoop gegaan op Kickstarter. Hier zal in 40 dagen tijd de eerste oplage van de horloges worden verkocht. Uiteraard voor een speciale early bird-prijs die een korting geeft van rond de 30% op de uiteindelijke verkoopprijs. Op moment van schrijven zitten ze overigens al op 97%, bijna al helemaal gefund in minder dan 24 uur.

Het uurwerk van de eerste oplage zal overigens beschikbaar zijn in drie verschillende uitvoeringen: geborsteld staal met zwart, wit met brons en donkerblauw met zilver. En op de achterkant van ieder horloge zal een uniek nummer gegraveerd worden.

Z001-DR.W
Als horloge

Powered by WPeMatico