BNR Nieuwsradio organiseert in september 2018 de allereerste Dutch Podcast Awards. Het zijn de eerste publieksprijzen voor podcasts in Nederland. Volgens het radiostation is het tijd dat de explosieve groei van het fenomeen podcasting nog een stap verder wordt gebracht. En dat de vele pareltjes van podcasts, gemaakt door diverse makers in heel Nederland, geëerd worden.

Inschrijven maar

Op vrijdag 25 mei heeft BNR via de site www.podcastawards.nl in de eerste fase een inschrijfformulier geopend waar het publiek, zowel luisteraars als makers van podcasts, de in hun ogen beste podcasts in elk genre kunnen insturen.

De inzendingen worden op een longlist geplaatst en in de zomer wordt door een vakjury de shortlist samengesteld. Vervolgens wordt de stempagina gelanceerd waar binnen diverse categorieën door het Nederlandse publiek kan worden gestemd.

Dutch Podcast Awards

Na de stemperiode worden de awards uitgereikt tijdens de Dutch Podcast Awards Show die gehouden zal worden op 21 september. Dit is tevens een onderdeel van het twintigjarig bestaan van BNR Nieuwsradio.

Wij zijn zelf al vroeg begonnen met het fenomeen podcasting. Ik luister naast live radio zelf ook zoveel mogelijk naar podcasts. Er worden heel goede gemaakt in Nederland. Ik zie er naar uit om de beste makers bij elkaar te zien op het podium.

– Sjors Fröhlich, hoofdredacteur BNR.

Powered by WPeMatico